منو

ــ چرا اسلام گوشت خوک را حرام کرده است؟!

سؤال:

ــ خوردن گوشت خوک چه زیانى دارد که اسلام از آن جلوگیرى کرده است، با این که مسیحیان به خوردن آن علاقه شدیدى نشان مى دهند؟!

 

جواب:

امروز این واقعیّت ثابت شده که گوشت خوک بیش از آنچه که تصوّر مى شود، خطرناک است. خطرات متعدّدى از این رهگذر دامنگیر مصرف کنندگان آن مى شود که هم از نظر اخلاقى (از طریق هورمونها) و هم از نظر بهداشتى صورت مى گیرد.

در اینجا تنها به یکى از زیان هاى بهداشتى آن که بیمارى خاصّى است به نام تریشینوزیس اشاره میکنیم و جالب این که آنچه در ذیل مى خوانید ترجمه مقاله اى است از یکى از منابع علمى آمریکایى که توسط آقاى دکتر محمّد غفرانى ترجمه شده است:

 

یک بیمارى خطرناک ناشى از خوک

اغلب سازمان هاى بهداشتى، گزارش هایى از اطبّا درباره بیمارانى که شدیداً به بیمارى موسوم به تریشینوزیس مبتلا هستند دریافت مى کنند و اکنون این گزارش ها تا حدّى حکایت از این مى کند که این بیمارى جنبه «اپیدمى» یافته است؛ یعنى، موارد این بیمارى به مراتب بیشتر از آن است که قاعدتاً در جامعه باید باشد.

«تریشینوزیس» یک بیمارى انگلى است که ناشى از کرم کوچک مویى شکل مى باشد که خود از انواع کرم هاى گرد است. این کرم دوره زندگى خود را در بدن خوک و برخى حیوانات دیگر مى گذراند، هرچند هر پستاندار ممکن است با خوردن گوشت خوک آلوده، خود به این مرض مبتلا شود، ولى حسّاسیّت انسان دراین جهت به مراتب بیشتر است; به عنوان مثال، خرس با خوردن اجزاى بدن خوک مانند روده به آسانى آلودگى یافته و شکارچیان و افراد دیگرى که گوشت خرس آلوده را مصرف نموده اند به نوبه خود به این بیمارى مبتلا شده اند.

معمولا انسان در اثر خوردن گوشت خوک که به نحو کافى پخته نشده است، به این بیمارى مبتلا مى شود (کسى نمى تواند مدّعى باشد گوشت خوکى را که مصرف مى کند کاملا پخته شده است، زیرا هم اکنون مواردى از تریشینوزیس ناشى از خوردن گوشت خوک دیده مى شود که به ظاهر قبلا با وسایل مدرن آن را به نحو اطمینان بخشى پخته بودند و خود نگارنده مقاله در پایان به این مطلب اشاره مى کند. (توضیح مترجم)

یک مطالعه بر مبناى «اتوپسى» نشان داده است از 25 میلیون نفر مردمى که این انگل را در بدن خود نشو و نما داده اند، تنها دسته اى از آنها علایم بیمارى را به نحور بارز «بالینى» نشان داده اند، ولى هزاران مورد بیمارى از نظر پزشکان ناشناخته مانده است!

همچنین تخمین زده شده است که از 25 میلیون نفر مردمى که آلودگى آنان با اتّکا به پیدا شدن این انگل در عضلات بدن و اغلب در «دیافراگم» ثابت شده است، 16000 نفر بیمارى را به نحو مشخّص و واضح در کلینیک نشان داده اند که از این عدّه پنج درصد به جهت شدّت آلودگى در گذشتند.(1)

 

 

  ------------------------------------

(1) پاسخ به پرسشهای مذهبی، ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی، سؤال 16