منو

ــ شبهه ای در مورد شهادت حضرت زهرا!! (در آن زمان، درها چوبی نبوده!!)

 سؤال:

در صدر اسلام، خانه های مردم مدينه مانند خانه های دوران ما نبوده است كه دارای درهای محکم و چوبی باشد؛ بلكه براى پوشاندن درون منزل از ديد دیگران، تنها از پرده، حصير و... استفاده مى‌کردند.

بنابراين، چگونه ممكن است كه فاطمه(س) بين در و ديوار قرار گرفته باشد؟!

 
 

جواب:

يكى از شبهاتى كه اخيراً برخى از وهابي‌ها آن را با مانور فراوان و سر وصداى زياد مطرح كرده‌اند همين شبهه است.

اما با بررسى روايات موجود در كتاب‌هاى شيعه و سنى اين نتيجه به دست مى‌آيد، كه در صدر اسلام خانه‌هاى مدينه داراى درهاى چوبى بوده است. موارد بسيارى مى‌توان به عنوان شاهد نقل كرد كه ما به چند نمونه اشاره مى‌كنيم:

 

1- خانه هاي پيامبر (ص) از چوب درخت سرو بود

ابن كثير دمشقى به نقل از حسن بصرى مى‌نويسد:

«اتاق‌هاى رسول خدا (ص) از شاخه و چوب عَرعَر (سرو کوهی) بود به وسيله مو بافته شده بود»(1) 

 

2- خانه عائشه از چوب درخت سرو بود

بخارى در ادب المفرد مى‌نويسد:

«محمد بن هلال خانه‌هاى همسران پيامبر را ديده است كه پوششى بافته شده‌ از مو بوده است. از وى در باره خانه عائشه پرسيدم، گفت: درِ خانه ‌اش به طرف شام باز مى‌شد، پرسيدم:‌ يك لنگه داشت يا دو لنگه؟ گفت: يك لنگه بيشتر نداشت، گفتم: جنسش از چه بود؟ گفت از چوب درخت عرعر يا ساج.»(2)  

 

3- باز كردن درب خانه با كليد، چه معنايي دارد؟

خداوند در قرآن كريم به صحابه و ديگر مسلمانان اجازه مى‌دهد كه از خانه‌هايى كه كليد آن در اختيار آنان هست ، غذا بخورند . بى‌ترديد خانه‌اى كه در چوبى و يا آهنى نداشته باشد، داشتن كليد براى آن بى‌معنا خواهد بود؛ در سوره نور آیه 61 آمده است:

«بر نابينا و افراد لنگ و بيمار گناهى نيست (كه با شما هم غذا شوند)، و بر شما نيز گناهى نيست كه از خانه‏هاى خودتان [بدون اجازه خاصّى‏] غذا بخوريد و همچنين خانه‏هاى پدرانتان ... يا خانه‏اى كه كليدش در اختيار شماست، يا خانه‏هاى دوستانتان، بر شما گناهى نيست كه به طور دسته‏جمعى يا جداگانه غذا بخوريد.»

 

4- شكستن در خانه حضرت زهرا در هجوم

در روايت مربوط به هجوم به خانه فاطمه (س) آمده است:

«...عمر گفت: ما را نزد وى ببر، ابوبكر و عمر و عثمان و خالد بن وليد و مغيرة بن شعبه و ابوعبيده جراح و سالم مولى ابوحذيفه و قنفذ حركت كردند و من نيز با آنان به راه افتادم. هنگامى كه به خانه رسيديم، فاطمه آن‌ها را ديد، در را بر روى آنان بست، فاطمه شك نداشت كه آنان بدون اجازه وى داخل نخواهند شد؛ اما عمر با لگد در را كه از چوب درخت خرما بود، شكست.»(3)  

 

نتیجه:

از اين روايات و روایات دیگر استفاده مى‌شود كه خانه اهل بيت (ع) از جمله خانه فاطمه زهرا و علي عليهما السلام مانند خانه‌هاى افراد ديگر داراى در ورودى بوده است كه باز و بسته مى‌شده و از استحكام مخصوصى هم برخوردار بوده است.

 

-------------------------------------------------

(1) البداية والنهاية، ج 3، ص 221

(2) الأدب المفرد، ج 1، ص 272

(3) بحار الأنوار، ج 28 ص 227